Vakantie mer de 2CV
« La Petite Grise » AM-442-NW
« La Petite Azure » AP-873-CC
« La Petite Bleue » BP-137-PJ

De Citroën 2CV alias « Lelijke Eend » is wereldwijd een begrip en nog steeds is deze vriendelijk ogende oldtimer razend populair, getuige het bestaan van de vele tour- en fanclubs, de 2e hands handel in 2CV’s en bijbehorende onderdelen, de verhuurbedrijven, etc.

Maar wat maakt de 2CV en het touren in een eend nou eigenlijk zo bijzonder? Zijn het de eenvoud en de besturing van de auto, die zo karakteristiek zijn voor een eend? Of het imago van vrijheid en het ontspannen tempo? Of onze hang naar nostalgie en de mooie herinneringen die een eend bij velen wakker schudt? Het antwoord is voor iedereen persoonlijk, maar één ding is duidelijk: de « Lelijke Eend » is nog lang niet uitgeteld en verkent nog ongestoord menig Frans plattelandsweggetje!

Met de selectie van onze 3 huureenden hebben we bewust gekozen voor een model dat opgewassen is tegen de heuvelachtige omgeving van Zuidwest Frankrijk èn de veelal hete zomers! De Citroën 2CV6 voldoet met haar iets krachtigere motor en haar opklapbare dakje zonder meer aan onze eisen en verzekert u van een ongekende tourervaring!

Meer weten? Selecteer het model van uw keuze en lees de details over uw favoriete eend...

Tour de Canard
Eenden weetjes... Een 2CV rijder in een wat afgelegen streek in Frankrijk, die de dagelijkse weg naar en van zijn werk te lang vond, had ontdekt dat hij dagelijks 20 km kon uitsparen door met zijn eend over de bielzen van de spoorlijn te huppelen, achter de trein aan of er vooruit…